MLS Football Jersey

De ecologische omgeving verwijst naar een ecosysteem dat interageert met biologische en niet -biologische factoren en onderlinge afhankelijkheid.Het is de basis voor de overleving van de mens, en het is ook een belangrijke bron waar we op moeten letten en beschermen.Dus, wat zijn de aspecten van de ecologische omgeving? Dit artikel zal voor iedereen een korte uitleg geven.

1. Atmosferische omgeving

De atmosferische omgeving verwijst naar de lucht op de aarde, inclusief gassen, waterdamp en deeltjes die in de lucht zijn gesuspendeerd.Het aandeel gascomponenten zoals koolstofdioxide, stikstof, enz. In de lucht heeft een belangrijke impact op wezens.Tegelijkertijd zijn er veel verontreinigende stoffen in de atmosfeer, zoals zwaveldioxide, stikstofoxiden, ozon, deeltjes, vluchtige organische stof, enz. Deze verontreinigende stoffen zullen ernstige schade toebrengen aan de menselijke en ecologische omgeving.

2. Wateromgeving

Wateromgeving verwijst naar de watervoorraden op de aarde, inclusief rivieren, meren, oceanen, grondwater, enz.Water is de bron van leven.Er zijn veel chemicaliën en micro -organismen in de wateromgeving, zoals ammoniakstikstof, totale fosfor, totale stikstof, zware metalen, bacteriën, enz. Deze stoffen zullen schade toebrengen aan aquatische wezens en mensen.

3. Bodemomgeving

De bodemomgeving verwijst naar de grond op het aardoppervlak.De grond bevat veel micro -organismen, planten en dieren, die een complex ecosysteem vormen.Er zijn veel stoffen in de bodem, zoals organische stof, anorganische materie, sporenelementen, enz. Deze stoffen hebben belangrijke effecten op de groei van planten en landgebruik.

4. Biologische omgeving

De biologische omgeving verwijst naar de verschillende wezens in het ecosysteem, inclusief planten, dieren, micro -organismen, enz.De interactie en afhankelijkheid tussen wezens vormen een complex ecosysteem.De biologische omgeving heeft een belangrijke impact op de overleving en ontwikkeling van mensen, en menselijk gedrag kan ook een belangrijke impact hebben op de biologische omgeving.

Related Post

MLS Football Jersey